torstai 16. huhtikuuta 2015

Raskausviikko 22 (raskausviikosta 21+0-21+5)




SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 19 viikkoa vanha. Se on erittäin aktiivinen ja sillä on yhä paljon tilaa kohdussa. Tunnet todennäköisesti suuren osan liikkeistä muttet kaikkia. Nyt kun sikiö jo nukkuukin, päivärutiinisi alkaa pyöriä tämän aikataulun ympärillä. Sekä sikiöllä että pienillä lapsilla on taipumus haluta itse päättää vuorokausirytmistään. Huomaat, että sikiö onkin aktiivinen, kun sinä haluaisit käydä nukkumaan.
Vaikka sikiö on kasvanut paljon, on se kovin laiha ja hento, koska sen rasvakerros ei ole vielä kovin paksu. Sikiö jatkaa hengitysharjoitusten tekemistä; se vetää lapsivettä keuhkoihinsa ja ”hengittää” sen sitten ulos. Koska se on täysin lapsiveden ympäröimä, ovat liikkeet sulavampia kuin syntymän jälkeen. Silloin painovoima tekee osan liikkeistä mahdottomiksi koska lihakset eivät ole tarpeeksi vahvoja. Kohdussa sen sijaan lapsi voi telmiä rauhassa tekemällä kuperkeikkoja, nyrkkeillä ja potkia kovia potkuja!
Maanantaina oli vihdoin kauan odotettu kunnallinen rakenne ultraus! Sielä  vilkas pieni poika taas pomppi kuva ruudulla ja yritti siveellisesti olla näyttämättä ultraajalle kumpi hän on! Vaikka paljastui taas lopuksi pojaksi. Hän oli täysin terve 440g painava ihmisen alku, jolla oli kaikki mitä pitää ja sielä missä pitää. Terve pieni poika. 
Mitä eroa hänessä on tyttöihin niin se määrä mitä hän potkii ja möyrii tuola vatsanahkan alla! Eipä tarvi olla huolissaan kun monotellaan monta tuntia päivässä! 
Sunnuntaina kun alkaa rv 23 niin meidän pieni yllätys on lääkäreidenkin mielestä pelastamisen arvoinen yksilö, jos hän syntyä päättäisi! Vakaasti olen sitä mieltä että kumminkaan ei kannata suunnitella hänen vielä ulostuloa moneen (kymmeneen) viikkoon! Pysytään siis mahassa ainakin se 13 viikkoa vielä. Pahimmassa tapauksessa odotellaan 20 viikkoa! Olen kuullut kyllä että pojat syntyvät aikaisemmin kuin tytöt niin saattaa olla mahdollista ettei nyt mennä laskettuunaikaan tai yli! Ensimmäinen tyttäreni syntyi päivän lasketun ajan jälkeen ja toinen otti äkkilähdön kuutta päivää ennen laskettuaikaa. Saa nähdä onko tämä sitten hyvin kiireinen, kiireinen, täsmällinen vai odotuttava yksilö! Toisaalta ei haittaa vaikka saisikin odottaa, koska olen nyt parina yönä itkenyt sitä että mun on pakko tämä synnyttää kerta se on sisään laitettu! Vaikka toinen synnytys oli helppo ja oisin voinu samantien tehdä sen uudestaan niin tietyt pelot ottavat jo valtaa. 
Parempi vielä syrjäyttää ne tulevaan ja yrittää nauttia tästä seesteisestä keskiraskaudesta! Vähän on supistellut, vähän on peräpukamat kiusannut, kyykkiminen tuottaa tuoskaa ja kaikki asiat itkettää ja nukkuminen on vähäistä niin silti mä nautin! Vielä on hyvä olla kun tiedostaa sen mitä on vielä edessä! 
Näihin tunnelmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti