sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

raskausviikko 23 (viikosta 22+0 viikkoon 22+6)



SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 20 viikkoa vanha. Kulmakarvat ja hiukset tulevat selvemmin esille ja sikiö liikuttelee silmiään useammin. Nämä silmänliikkeet voi nähdä ultraäänessä. Nyt untuvakarvoitus peittää koko kehon, mutta sitä on eniten pään ympärillä, kaulassa ja kasvoissa. Jalat alkavat lähestyä lopullista pituuttaan suhteessa kehoon ja sekä käsien että jalkojen lihakset voimistuvat, jolloin myös liikkeet ovat voimakkaampia. Samanaikaisesti jatkuu luurangon rustojen kehitys luiksi.Puolustusjärjestelmä ei ole vielä täysin kehittynyt, mutta auttaa suojaamaan pientä kehoa infektioita vastaan. Pojilla kivekset alkavat laskeutua kohti kivespusseja.
Liikkeet ja potkut tuntuu selvemmin mahan läpi, muttei vielä erotu kumminkaan jos ei koske mahaan. On se niin hassua ajatella että sielä on elämää, joka muistuttaa aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mennessä olemasta olostaan " täälä minä olen! Sinä äiti tunnet minut ". 18 viikkoa laskettuun aikaan, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa ei lähellekkään 18 viikkoa siihen, että vauva on sylissä! Pelottavaa.






Viikonloppuna loin myös ostoslistan mitä pitää hankkia ennen kuin vauva syntyy. Kamala, kun ei yhtään muista muka viimekerrasta mitä meillä oli! Luulen silti että kaikki perusjutut listaan tuli ja yritin hahmotella niitä ei niin tärkeitä, kerkeää myöhemminkin siihen listalle. Muistelisin että esimerkiksi mobile oli kiva, mutta ilman sitäkin pärjättiin. Leikkialustaa/puuhamattoa ei tarvi ihan ensimmäisiin kuukausiin eikä sitterikään ollut välttämätön alkuun. Ainakin meillä tytöt viihtyi enemmän sylissä kuin sitterissä. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa kokoamaan tavaraa kotiin sillä periaatteella että aloittaa siitä mikä vähiten tilaa vie! Vaatteita on tullut haalittua kirpparilta ihan mukavasti. Pienimpiä vaatteta pitää vielä kumminkin kerätä, koska suurin  osa painottuu kokoon 62! Hirveän vähän on löytynyt omaan makuun vaatteita ihan pienimmissä koissa. Mutta toisaalta nyt voisi himmailla jo yli 62cm ostoa ja keskittyä pieniin vaatteisiin, mitä me parit ekat kuukaudet käytetään! Vauvan kanssa on kumminkin niin helppoa lähteä shoppailemaan hänen kasvaessaan! 

 
  
 
 

Kun hypistelee näitä vaatteita jotka on koosta 50 kokoon 74 kasattuna ne tuntuu niin ihmeellisen pieniltä, kun nyt kavelee kaapeista tytöille 100cm ja 122cm päälle puettavaa. En malta odottaa, että pian mulla on noihin kaikkiin ihaniin pieniin vaatteisiin täytettä :,)

1 kommentti:

  1. Pienten vaatteiden hypistely on niin ihanaa. :)
    Eikä siihen onneksi ole pitkä aika kun niihin saa täytettä.♥ Kesä menee hujauksessa kun tekemistä riittää. :)

    VastaaPoista