keskiviikko 6. toukokuuta 2015

blogi hiljaisuus ja rv 25 (raskaus viikosta 24+0 viikkoon 24+6)

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 22 viikkoa vanha. Se alkaa täyttää kohdun ja tunnet sen liikkeet entistä selvemmin. Tasapainoelin on paikoillaan korvassa ja korvien rakenteiden kovettuminen jatkuu. Sikiö säilyttää tasapainonsa paremmin kuin aikaisemmin.Päinvastoin kuin monet luulevat, kohdussa ei ole hiljaista. Sikiö voi kuulla hengityksesi, kohtusi takana kulkevan päävaltimon sykkeen, puheesi ja ruoansulatuksen ääniä. Emme tiedä, kuinka monia näistä äänistä sikiö vielä ymmärtää. Sikiöhän on myös lapsiveden ympäröimä ja lapsivettä on myös sen korvakäytävissä.Hengitysjärjestelmä kehittyy, mutta keuhkoista ei vielä siirry happea vereen eikä veren hiilidioksidia keuhkoihin. Happi ja hiilidioksidi kulkevat istukan kautta.


Jäi taas raskausviikkoja väliin, koska meillä oli mullistava elämäntilanne henk. kohtaisessa elämässä! Mikä se oli niin muutto n. 400km päähän kaikesta vanhasta. 
Raskaus on edennyt mallikelpoisesti, jos ei lasketa järjettömiä liitoskipuja sekä melkein joka päiviäisiä rasitus supistuksia, mutta pääosin ne on onneksi kivuttomia, joten niistä en kanna huolta. Kohdun kasvu menee taas omilla luvuillansa ja hypättiin yläkäyrän yläpuolelle. Tällä kertaa tästä ei olla huolissaan, koska tiedetään että mm. kropan mallini ja eteenpäin kallistuva kohtu on syy siihen miksi kasvatan mahaa valtavan nopeasti. Eileen vihdoin oli kelaneuvola ja sain käteeni sen maagisen todistuksen, jolla voin todistaa että odotan vauvaa! Olen oikeutettu äitiyslomaan, äitiysavustukseen! Äitiyslomani alkaa 26.6.2015! Jos mietitte laskettua aikaani sekä äitiysloman alkamispäivää niin kerrottaneen että aloitan äitiysloman varennettyna.
Hankinnoista mainittakoon, että nyt ollaan tilattu meidän pojalle vaunut! Monen unettoman yön ja selailujen jälkeen meille tulee perinteiset TUTEK TURRANIT. 
Tälle paketille tuli hintaa melkein 600 euroa, mutta se pitää sisällään erilliset vaunu - ja ratasosat sekä turvakaukalon ja hoitolaukun + sadesuojan sekä hyönteisverkon. Runko toimii  myös travel systemillä eli runkoon saa turvakaukalon kiinni clik-on tavalla. Nämä siis toimittaa vaunujen, rattaiden sekä myös vauva vuoden matkarattaiden tarpeet! Rungon saa mahtumaan normaaliin autoon, sekä kun renkaat,vaunukoppa ja ratasosa on rungosta irrotettavissa takaa se vielä pienemmän säilytys tilan. Nämä myös näin ja hyväksi totesin BABYTOWN liikkeessä vaikka tilauksen ja toimituksen meille tekee PIKKU PINGVIINI verkkokauppa. Vaunut tulevat n. kuukauden sisällä tilauksesta, joten sitä odotellessa. 
Aikaisemmassa vaunu postauksessa haaveilin preecon paketista tai abc design vaunuista niin syy miksi kummatkin diskasin oli se mitä netistä niistä luin. Preeco toimittaa pitkällä toimitusajalla vaunupaketteja, joista 99% varmuudella puuttuu jotain tai sitten pakettissa on matkalla vioittuneita osia ja uusien toimitus kestää ihan yhtäkauan kuin peruspaketin. Preeco lupaa tuotteet n. kahteen viikkoon, mutta kuulemma puhutaan kuukausista. En halunnut ottaa riskiä sen puljun kanssa! Abc design cobrat hylkäsin sitten kolmipyöräisyydellään pois ja myös kuulin, että runko on heikkoa materiaalia ja jopa kovilla pakkasilla rungon kestävyys on koetuksella. Nämä ovat tietysti huhu puheita, mutta päätin luottaa tällä kertaa niihin! Olen erittäin tyytyväinen päätökseemme ja voin lopettaa vaunujen katselun ja keskittyä nyt muihin osa-alueisiin.
Tällä hetkellä olen tyytyväinen kaikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti