tiistai 12. toukokuuta 2015

Raskausviikko 26 ( viikosta 25+0 viikkoon 25+6)

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 23 viikkoa vanha. Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä. Aivot kasvavat edelleen nopeasti ja pitempiä hiuksia alkaa kasvaa päähän. Sikiö näyttää sopusuhtaiselta pieneltä minivauvalta. Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä, jonka sikiö on kohdussa. 



Hassua ajatella, että tällä pienellä olisi jo mahdollisuus kohdun ulkopuolella. Maaginen 25 viikkoa on takana ja ollaan menossa kohti viikkoa 26! Vajaa kuukausi niin ollaan taas pyöreillä luvuilla ja alkaa se ihmeellinen loppu raskaus. Loppuraskaus? missä vaiheessa alkuraskaus jäi taakseen ja keskiraskauden loppupuoli häämöttää jo. Ensin valitin, että aika matelee ja nyt tuntuu että se menee vähän turhankin lujaa. Oon alkanut rakastamaan tätä raskausaikaa ja etenkin mahaa. Se on niin ihana ja sen sisältö muistuttaa mua useasti päivässä olemassa olollaan! Se saa mut hymyilemään, se saa mut tuskastumaan, se saa mut räpsimään kuvia. Ei edes haittaa vaikka olo on usein kun pienellä possulla, koska tämä aika on pian ohi ja sen jälkeen on luovuttava tuosta pallosta.
Mieliteoiltakaan ei olla vältytty. Suureksi harmiksi ne on pääsääntöisesti ollut SUKLAA, SUKLAA, SUKLAA ja SUKLAA. Etenkin tuo Kismet lakritsi! Voisin elää vain sillä sekä cokiksella. Kuka tarvii kunnon ruokaa? Oikeestaan mua on viime viikot ällöttänyt ajatus terveellisestä ruuasta tai ylipäätään mistään normaalista, koska suklaa! ja koska cokis. Ja sitten valitetaan, kun vaaka ei ole mieluisa. Siihen on syy, joka on SUKLAA.

Lisäksi saa odotella monia muitakin asioita saapuvaksi lähiaikoina nimittäin vaunut ja äitiyspakkaus. Kumpikin on jo matkalla, joten enemmin tai myöhemmin saan ne tänne kotiin hipelöitäväksi. Synnytyssairaalalle on lähtenyt esitietolomake sekä toiveet tulevasta synnytyksestä. Vauvan sänky odottaa paikallaan ja pikkuinen vaatevuori odottaa sitä että niitä saa alkaa pesemään ja viikkaamaan. Enää sitä ei tarvi pitää liian aikaisena. Mielessä pyörii raja, että kun 33 viikkoa on tullut täyteen niin kaikki olisi niin valmiina, kuin voi olla ja sen jälkeen saisi keskittyä vain odottamiseen. Siihen on enää vain kuusi viikkoa. Pelottavan lyhyt aika!! 

1 kommentti:

  1. Loppupeleissä tää odotusaika menee niin äkkiä ohitse, vaikka alussa aina tuntuukin että aika matelee. :)
    Ja kyllä pelkällä suklaalla vois elää. :D

    VastaaPoista