tiistai 26. toukokuuta 2015

Tarpeelliset turhakkeet.

Enemmän ja vähemmän on pyörinyt taas mielessä viimeiset hankinnat tulevalle pikkumiehelle.
Mitä me oikeasti tarvitsemme ja mitä emme. Ostoslistalle on helppo kirjoittaa yhtä sun toista ja valikoima valikoimat kasvavat vuosivuodelta. Ennen riitti vaunujen suojaksi heitettiin harso ja nyt myydään vaunuverhoja - vielä kesälle ja talvelle tottakai omansa. Miksi tyytyä perus sitteriin kun markkinoilla on täriseviä, keinuvia tai laulavia malleja. Tuttipulloillekkin pitäisi olla sterilointilaite, koska on niin työlästä keittää pullot ja tutit. Elämä on helppo tehdä helpoksi, kun kasaa kotiinsa kaikki nämä arkea helpottavat tavarat. 
Pakko saada kaikki tai sitten ei.













Meidän pakolliset _roikkuvat_ hankinnat koostuvat ihan perushankinnoista, kuten:
*Pinnasängynpatja
*Laitasuoja
*Kylpyamme
*Babyoil, talkki, perusvoide, sinkkivoide.
*Dtipat sekä maitohappobakteeri
*Nenäfriida (ja keittosuolatipat mahdolliseen tukkoisuuteen)
*Vaippapaketti
*Oma tiskiharja tuttipulloille.
*Vauvakirja
*muutama pehmolelu ja helistin.

Vaatteita ja perustavaraa millä helpottaa arkea meillä alkaa olla lipaston täydeltä. Yhdistelmävaunut odottavat olohuoneen nurkassa ja pinnasänky on makuuhuoneessa. 
Kaikki alkaa vaikuttamaan valmiilta tulevaan, kun pienet vaatteet saa pestyä ja pienen sängyn pedattua. 
Salaa haaveilen vielä koala riippukehdosta päiväuni käyttöön, mutta jos en löydä sitä kohtuu hinnalla käytettynä kirpputorilta niin se saa jäädä vain haaveilun tasolle.
Leikkimatto ja ensimmäisen vuoden vauvalelut tulevat hankintaan sitä mukaan mitä tarve leluille kasvaa.
Tämän vauvavuoden hutiostoja aion kumminkin välttää rajoitetun tilan sekä kokemuksen rintaäänen kautta (tyttöjen aikana ammuin yli ja pahasti hankinnoissa) ja meille ehdottomia kauppaan jääviä tuotteita tulee olemaan mm. hoitopöytä/taso, sitteri, bumbotuoli, kantoreppu/liina, itkuhälyttimet, vaipparoskis, imetystyyny, kapalo, unipussi ja se sterilointilaite näin yhtä-äkkinä mietittynä! Lisäksihän kun selaat nettiä löydät vaikka mitä tavaraa, joita alat luulla tarvitsevasi! 
Todellisuudessa ilman niitäkin pärjää, koska lyhyt ja ytimekäs perustarve on vauvalle: Katto pään päällä, peti missä nukkua, muutama vaate kerta, perusteellinen hygienian huolehtiminen ja kasa rakkautta. 

Ajattelin kumminkin hieman leikkiä pinnallista, kun Baby Oz:n valikoimasta löysin vauvakortit! Niitä voi hyödyntää esimerkiksi kuvissa kivalla tavalla ja kertoa elämän ensimmäisistä käännekohdista persoonallisesti! (okei toi personallisuus katoaa varmaan siinä, jos ja kun näitä ostaa joka kolmas äiti lapselleen)
Milestonen vauvakortteihin pääset tutustumaan, kun painat TÄSTÄ!

Maha on taas kavanut tasaisesti! En uskalla miettiä miten iso olenkaan, kun kalenteri vaihdetaan elokuuhun! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti