maanantai 18. toukokuuta 2015

Raskausviikko 27 (viikosta 26+0 viikkoon 26+6)

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

Hirveästi mitään uutta kerrottavaa ei ole sitten viimeviikon. Olo on tasaisen hyvä ja edelleen maistuu lakritsi paljon. Vauva on rauhallisempi, kuin viime viikolla? Ja se tietty välillä salaa huolettaa vaikka tiedän, että sen pitää myös kasvaa eikä se voi mellastaa ihan päivästä toiseen. Hikka sillä raasulla on usein! :,) Innostuin eileen kaivelemaan myös kova levyn perukoilta raskaus kuvia Sofia neidin ajoilta ja hieman järkytyin, koska olin ajatellut että mulla on ISO maha. Se ei ollutkaan iso, vaikka hyvin nämä tulleet kilot on liimautunut reisiin, pakaroihin ja vatsan seudulle. Aivan täysin samanlaista kuvaa ja kuvakulmaa oli kumminkin vaikea saada, mutta os viittaa näkee tuosta että on ne tyttö- ja poikamahat näköjään ihan erimallisia. Poika tulee alhaalta, kun taas Sofian maha tuli tisseistä. Sit mua alko huolettaa että onko mulla pieni maha ( no ei!) ja eiks sen pitäs olla isompi, koska on kolmas lapsi. Kyllä tää raskaus on yhtä pelkojen aikaa. Missä se seesteisyys ja rento odotusaika on? Ei ainakaan meillä! 
Mutta tosiaan kerrottavaa ei juuri ole, joten palailen asiaan kun sitä tulee (: Tällä viikolla odotan, jos vaunut ja pakkaus saapuisi! Pääsisi niitä hypistelemään ja niistä postailemaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti