maanantai 23. maaliskuuta 2015

Raskausviikko 19

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 16 viikkoa vanha. Korvat pistävät hieman ulos päästä ja silmät asettuvat paikoilleen. Suolistoon kerääntyy jäteaineita, kuolleita soluja ja ruoansulatusnesteitä. Tätä kutsutaan mekoniumiksi, josta tulee lapsen ensimmäinen uloste. Sormenpäihin ja varpaisiin kehittyvät kullekin ihmiselle yksilölliset jälkensä.
Verenkierto on nyt täydessä vauhdissa. Napanuora kasvaa ja muuttuu paksummaksi, kun veri, joka antaa ravinnon sikiölle, kulkee suurella voimalla sen läpi. Elimistön puolustautumisjärjestelmä alkaa toimia ja tuottaa vasta-aineita. Nyt sikiö alkaa olla niin iso ja vahva, että tunnet sen potkut. Yleisesti ottaen aiemmin synnyttäneet tuntevat potkut aikaisemmin kuin ensisynnyttäjät, koska he tietävät mitä kuulostella.
Kuvassa on meidän oma pieni poikamme! Supistelujen takia oli tilanne katsaus joka oli hyvin positiivinen, vaikka kärsin napakoista supistuksista ja sukkapuikko kivuista mulla ja vauvalla on kaikki erinomaisesti! Ja niin tämä pieni oli haarat levällänsä, että kenellekkään ei jäänyt epäselväksi kumpi sielä mahassa asustelee. Meille tulee loppukesästä pikkuveli. Olen shokissa! Pyöristynyt ja samalla niin onnellinen. Nyt voi taas olla hyvillä mielin ja odotella seuraavat vajaa 4 viikkoa rakenne ultraan ja sen verran tänään rakenteita tutkittiin että terveeltä pojalta hän vaikutti. Nyt sitten unohdetaan kaikki vaaleanpunainen hömpötys! Ja ruvetaan valmistelemaan pojan tuloa maailmaan! 

1 kommentti: