sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Raskausviikko 20 (viikosta 19+0 viikkoon 19+6)

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 17 viikkoa vanha. Sen ihon alle alkaa vähitellen kertyä rasvakerrosta, joka auttaa lasta säilyttämään oikean ruumiinlämmön syntymän jälkeen. Untuvakarvoitus peittää nyt lähes koko kehon.
Tytöillä kehittyy munasoluja – miljoonia! Vastakohtana pojille, tyttöjen kaikki munasolut kehittyvät ennen syntymää. Syntymän aikana munasolujen lukumäärä laskee dramaattisesti. Pojilla kehittyvät vatsaontelossa kivekset (sama koskee tyttöjen munasarjoja), mutta ne laskeutuvat kivespussiin vasta lähempänä syntymää. 

Ajatella puoliväli on käytännössä täälä ihan näillä näppäimillä! Jo nyt suurella todennäköisyydellä on vähemmän edessä kuin takana. Meidän pikku-Ukko on hyvin vallaton vuokralainen, kun vertaa tyttöihin. Meillä potkitaan jo lujaa! Kauheaa meno aina kun pysähtyy tai istuu alas. Viimeyönä heräsin pariin otteeseen kaverin jumppatuokioon ja aamulla ennen ku silmäni avasin mahassa jo muljui. Dopplerin olen jo heittänyt kaapin perälle, koska pikkuinen muistuttelee nyt päivittäin itsestänsä. Enää 2 viikkoa ja pari päivää niin pääsee taas katsomaan pikku-Ukkoa!
Raskaushormonit hyllää ihan täysillä: itkua, naurua, surua, pelkoa, onnea, painajaisia ja erinnäisiä ihmeellisiä himon kohteita. Tämän viikon parhaita oli kauheat itkut LIVE AID LASTENSAIRAALA 2017 Lohtu musiikkivideo. Himona lihapiirakka! Voi taivas miten hyvältä se voi haista. Töissä saatan salaa itkeä, kun ne mummot ja paapat on vaan niin ihania kaikkine muistihäiriöineen. Elämä on tällä hetkellä tosi helppoa ja ihanaa kaikkine hormonimyrskyineen! Seesteinen keskiraskaus.
Kirpparilta on tullu haalittua vaatteita, kun kaupoista ei mieleisiä löydy.
Ja maha on kasvanut! Onko se teistä enemmän poikamaha kuin tyttömaha? Poika sielä jokatapauksessa asuu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti