maanantai 2. maaliskuuta 2015

RASKAUSVIIKKO 16 (viikosta 15+0 viikkoon 15+6)

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 13 viikkoa vanha. Vartalo kasvaa nyt huippuvauhtia ja jalat pitenevät samalla kun luusto vahvistuu. Myös lihakset vahvistuvat, joten pian voit tuntea sikiön vilkkaat liikkeet. Tällä viikolla korvat saavuttavat lähes lopullisen paikkansa ja ovat selvästi nähtävissä. Nyt pikkuinen näyttää aivan pienoiskokoiselta vauvalta. Iho on lähes läpinäkyvä, joten kaikki verisuonet kuultavat läpi. Iholle muodostuu ohut untuvakarva (lanugo), joka tulee peittämään koko kehon aina syntymään saakka.





Viikon 15 lopussa eli lauantaina tunsin ensimmäisen kerran pikkuisen liikehdintää. Se oli jo sen verta selkeä, että kyse ei ollut eksyneestä ilmakuopasta mahassa. Sen jälkeen niitä on silloin tällöin vaikkakin hyvin harvoin tuntunut kun jaksaa keskittyä.  Oma rasvakerros vaimentaa kyllä vielä tosi hyvin näitä liikkeitä. Aivan ihanaa, koska tämä raskaus todentuu päivä päivältä enemmän.
Tänään oli se kauan odotettu ja pelätty sokerirasituskoe ja mikä oli positiivistä niin täälä Vaasassa ei tarvinnut aulassa istua jokaisen mummon ja paapan kanssa vain sain ihan oman huoneen. Kulutin aikaani nukkumalla ja hyvin sielä nukutti koska tämä rasituskoe alkoi jo klo 7:00. Yhdeksän jälkeen kaikki oli ohi, mutta olo oli sanoin kuvaamattoman huono. Päätin tulla kotiin syömään mahan täyteen ja menin sänkyyn nukkumaan! Nyt alkaa elämä voittamaan ja pitäisi avata koulukirjoja että saa opintoja vietyä eteenpäin.
Viikonloppuna yritin etsiä itelleni äitiysvaatteita, mutta en löytänyt mitään mikä istuisi tähän kroppaan. Lisäksi omat vaatteet alkaa jäädä pieneksi kilpirauhasen aiheuttamien kilojen sekä pyöristyvän mahan myötä. Mistä löytäisin oikeesti mukavia vaatteita? Jotenkin taas mun vaatemaku ja nykymuoti ei istu keskenänsä. Tästä tulee mahdoton tehtävä, joten ehkä mä toivonkin kesää pian tänne niin voin vetää farkkushortsit jalkaan ja löysän lyhythiaisen paidan ja painella pihalle tai sitten en, jos tämä perse levenee ielä niihin mittakaavoihin etten saa minkään mahatuubin kanssakaan omia vaatteita kaapista päälle. Tässä siis ollaan jännän äärellä! 
Palaan loppuviikosta taas asialle! Tällä viikolla olisi myös toinen neuvola käynti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti