sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

raskausviikko 36 (viikosta 35+0 viikkoon 35+6)

Suloääntäsi kuuntelen. Lapsestasi on ihanaa kuulla sinun lukevan tai laulavan. Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että vastasyntyneet pitävät eniten juuri oman äitinsä äänestä. On myös havaittu, että vastasyntyneet kuuntelevat mieluummin laulua, jota ovat kuulleet jo kohdussa ollessaan toistuvasti. Ei ole liian myöhäistä aloittaa: soita määrättyyn aikaan joka päivä lempimusiikkiasi tai laula lempilaulusi, tai lue lapsellesi tarina. Hän alkaa pitää yhteisestä ja tärkeästä hetkestänne, olipa hän kohdussasi tai sylissäsi.
Ihmeellinen, muotoutuva kallo. Lapsesi pää on erityisesti suunniteltu kulkemaan kapean kohdunkaulan läpi. Syntymättömän lapsen kallon luut eivät vielä ole kiinnittyneet toisiinsa, joten ne antavat hieman periksi ja painuvat limittäin jotta synnytyskanavan puristus ei vahingoita häntä tai sinua. Kallon luut luutuvat yhteen ensimmäisen ikävuoden aikana.
Missä mitoissa? Pienokaisesi painaa tällä viikolla hieman yli 2,5 kg ja hän on lähes 50 cm pitkä. 

Me saatiin Yrjölle uusi sänky! Oon niin mielissäni. Se on kaunis valkoinen kehto, jossa mm. Yrjön isä on vauvana nukkunut! Laitoin kehdon Yrjölle valmiiksi ja nyt en millää malttaisi odottaa että hän saapuu sinne nukkumaan. Se teki meidän makuuhuoneesta muutenkin raikkaamman ja kevyemmän oloisen, kun raskas pinnasänky. Kehdossa on äitiyspakkauksen lakanat, vaikka ne ei kuvassa pääse oikeuteen. Päiväpeittona toimii Polarn O. Pyretin vauvapeitto ja lisäksi koristeina on Barbababa vauvalelu sekä h&m:n pieni pöllöhelistin. Reunalla on pikku piia merkkinen oranssinruskea mehiläiskuvioinen laitasuoja. Patjaksi sain leikeltyä tuonne äitiyspakkauksen mukana tulleen vaahtomuovipatjan ja se oli kuin sinne tehty. Mielestäni sängystä tuli todella nätti! 


Kotiutumisvaatteet tuottaa mielenvaivaa vieläkin! Vaihtoehtoja on ihan liikaa ja se on todella ahdistavaa! Okei, niitä ihan pienempiä ei paljon ole eli pitäisi toivoa ettei Yrjö ihan sintti olisi. Meillä on viisi - vain viisi alle 50cm bodyä ja mistään en löydä mieluisia lisää. Tosin perusvalkoisetkin kelpaisi paremmin kuin hyvin, mutta kirpparin tarjonta on puklun kirjavia valkoisia bodeja useammalla eurolla. Haluaisin kumminkin, että meidän vaatteet on puhtaat ja siistit! Osataan varmasti ne itsekkin ne sotkea. Sairaalakassin on tällä hetkellä päätymässä iso kasa vaatteita, jos en saa päätöstä tehtyä. Housuja on tällä hetkellä neljät, jotka kamppailevat keskenään ja oikeestaan ongelmaa ei olisi, jos saisin päätettyä the housut. Tässä on nämä vaatteet, jotka kamppailee tittelistä "the kotiintulovaatteet". Lisäksi kassiin päätyy kasa sukkia, tumppuja ja pipoja sekä paksumpi Lundmyr of swedenin jumpsuit. 

Miksi nyt olen puhunut pikkumiehestä nimellä Yrjö, johtuu siitä että käytiin taas mahdollisia nimiä läpi tälle pojalle ja hänen isänsä ehdotti muunmuassa Yrjöä, Aadolfia ja Allania. Yrjön otin käyttöön, koska noista se oli ehdottomasti paras. Yrjöhän on perussuomalainen miehen nimi, joka itseasiassa tarkoittaa maanviljelijää! Mutta saattaa meillä silti olla pojalle se oma nättikin nimi jemmassa ;)
Palataan asiaan taas ensiviikolla, kun on loppuraskauden lääkärintarkastus ja selviää vieläkö Yrjö makoilee perätilassa ja tuleeko lähete TYKSin puolelle synnytystapa arviolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti