maanantai 17. elokuuta 2015

Raskausviikko 40 (viikosta 39+0 viikkoon 39+6)

Tämän viikon alussa sikiö on 37 viikkoa vanha. Sen pää ja vatsa ovat nyt suurin piirtein yhtä leveät. Untuvakarvoitus on lähes kokonaan kadonnut vaikka synnytyksessä sen jäännöksiä voi löytyä ihopoimuista. Nekin lähtevät pian pois.
Sikiö liikkuu niin paljon kuin se vain voi ja äiti voi näyttää hassulta mahan pomppiessa ylös alas sikiön nikotellessa. Pojilla on pääsääntöisesti kivekset paikoillaan kivespusseissa, mutta ellei näin ole, ongelma on pikkujuttu, joka pian korjaantuu itsestään.





Vilkas? Se ei pidä paikkaansa. Meillä ollaan oltu viimepäivät hyvin hiljaisia ja liikkeitä joutuu laskemaan!! Uskon, että tila on niin vähissä ettei isommista jumpista tuu enää kohdun sisäpuolella mitään.
Joko se syntyy? No ei synny. Tarviiko sanoa muuta? Ei, taisin unohtaa kertoa tai sitten en. Ei oo mitää fiiliksiä, että mentäisiin jo näin pitkällä.
Oikeestaan ei oo mitään kerrottavaa, koska aika jumittaa hienosti paikallaan. Mitään kummallista ei oo tapahtumassa eli tälläkin viikolla mennään neuvolaan ja varmasti vielä ensikin viikolla ennen kuin saan ajan pakko häätöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti