lauantai 29. elokuuta 2015

ihana kamala synnytys!

26.8 viimeinen neuvola - tyks - osasto ja ballongi. Ballongi supisteli itsensä pois vajaassa neljässä tunnissa, mutta koska saleissa oli ruuhkaa synnyttämään ei päästy vaan synnytyspoltot lopahti.

27.8 Elin aamulla siinä toivossa että kalvot poks ja tippaa käteen, mutta kanava oli päättänyt lähteä palautumaan eli lääkäri määräsi cytotec kuurille.





09:30 Ensimmäinen lääke, joka ei aiheuta mitään suuntaan tai toiseen.
13:30 Toinen lääke, jonka jälkeen lähdettiin ulos kävelemään. Kevyitä supistuksia tuli harvakseltaan ja välillä tiheämpää, mutta niistä puuttui se tekemisen meininki. Yritin kumminkin olla positiivinen, koska niitä tuli ja ne vähän säännöllistyi. Salaa toivoin, että pääsisin kalvojen puhkasuun illalla.
15:00 Iltavuoro oli vaihtunut ja otettiin käyrää sen perusteella kun kerroin, että pihalla supisteli säännöllisesti. Käyrillä ne loppui kumminkin kuin seinään ja iltavuoron kätilö oli sitä mieltä että nyt mennää lääkkeillä ja jos vauva ei ala tulemaan lääkäri korjaa perjantaina tilanteen.
16:00 jälkeen pistin petterin kotiin syömään ja olin valmistunu ajatukseen, että vauva ei tuu koskaan pihalle.
16:18 tunsin ensimmäisen polttavan supistuksen lisää tuli nopeasti ja aloin kirjaamaan niitä ylös ajankuluksi.
16:40 on kuulutettu, että päivällinen äideille on tarjolla ja muistan menneeni hakemaan lautasta. Iltavuoron tympeä kätilö katsoi päälleni hieman kummissaan kun tipahdin lattialle kivusta.
16:45 Kävin sanomassa, että vauva syntyy nyt, mutta kätilä totesi että kivut on olleet niin vähäiset etten millään synnytä. "mene huoneeseen tulen 17 laittamaan käyrät niin nähdään kokonaistilanne.
Sen jälkeen soitin Petterin takaisin, koska en pystyny enää olla ja ajan taju on hämärtyny.
Käyrillä soitin soittokelloa kokoajan, koska en pystynyt olemaan siinä. Ja kas kummaa kun kätilö ottikin tosissaan mut ja katsoi alas niin olen ollut 7cm auki. Sen jälkeen tulikin kiire saliin.
Nämä luettu jälkeenpäin synnytyskertomuksesta.
17:15 kohdunsuu 7cm auki.
17:33 kohdunsuu 8cm auki.
18:00 kohdunsuu 10cm auki.
Säännölliset supistukset alkoivat 27.8 klo 16:18
1 vaiheen kesto: 01:38
2 vaiheen kesto: 00:11
3 vaiheen kesto: 00:09
Kesto yhteensä: 01:58
Lapsivesi, pään ja hartioiden ulostulo: tavallinen
aikaa lapsiveden menosta syntymään 6min
tarjonta: takaraivotarjonta
istukka ja kalvot: täydellinen
apgar pisteet: 9/9/9

Vauhdilla ja rytinällä siis tultiin kun synnytys päätti käynnistyä. Muistikuvat on aika hatarat lopun työstösä mutta ei se nautintoa ollut. Olin ajatellut rauhallista synnytystä erinlaisilla kivunlievityksillä, mutta tässä se nähtiin ettei paljon kerenny taas lämpöpussia ja ilokaasua kauemmas nähdä. Kohdunkaulanpuudutteen sain, vaikka se oli yhtä turhan kanssa. Mutta hän on täälä. Hän on täydellinen! Never again. On tuo synnytys ihan hullujen hommaa!


Kotiin päästiin vajaan 20 tunnin iässä ja nyt opetellaan uutta vauvan tuoksuista arkea! Oli ihana tulla kotiin niin nopeaa! On se koti paras paikka! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti