maanantai 15. kesäkuuta 2015

Raskausviikko 31 (viikosta 30+0 viikkoon 30+6)

Tämän viikon alussa sikiö on 28 viikkoa vanha. Aivojen pintakerroksen aivopoimut kehittyvät. Tutkijoiden mielestä älykkyys on lähtöisin tästä uloimmasta aivokerroksesta. Poimuttuneessa pintakerroksessa aivosolujen määrä maksimoituu, kun sen pinta-ala kasvaa. Sikiön aivot kontrolloivat rytmisiä hengitysharjoituksia ja sikiö säätelee itse lämpötilaansa! Untuvakarvoitus alkaa hävitä, mutta säilyy pisimpään selässä ja olkapäillä. Sikiöllä on nyt kunnon hiukset päässä. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu ja silottaa ihon. Rasva eristää ja toimii energianlähteenä.Sikiö liikkuu niin paljon kuin mahdollista rajoittuneessa tilassa. Se potkii jaloillaan ja jyskyttää käsillään. Jotkut sikiöt alkavat nyt kääntää itseään pää alaspäin. Tämän huomaat kun sikiö potkii ja jyskii palleaan ja kylkiluihin ja pää painuu kohti lantionpohjaa.
Nyt ollaan sitten virallisesti ylitetty 30 rajapyykki! Olo on vaihtelevasti hyvä ja hyvin huono. Potkut tekee toisinaan kipeää ja toisinaan surettaa, kun hän on niin hyvin hiljainen. Mikä on parasta? Ensimmäiseen kertaan ehkä 20 viikkoon (kyllä, luit oikeen) vatsa toimii! Aivan mahtava fiilis! Tiedä sitten mistä se johtuu, mutta en valita.. Koska pöhötteneisys katoaa sen myötä hetkellisesti! Tunteet on hyvin pinnalla, koska juuri kun alat sisäistämään raskautta se alkaa olla jo loppu suoralla! Kaksi kuukautta ja ollaan niin lähellä H-hetkeä tai pidemme jo pientä poikaa sylissämme! Ihan hullua! mahdotonta! minne tämä aika katosi? Nyt pitää nauttia, vaikka aina se ei sitä ole! Pian tämä on ohi ja palkinto häämöttää! 
Loppuun haluan jakaa teille maailman parhaan jäätelö reseptin! Tytötkin totesi, että edes kaupasta ei saa yhtä hyvää jäätelöä mitä äiti tekee! Ja siihenhän iski himo. 
"ÄITYLIT" JÄÄTELÖ
pohja: 5dl floora vispiä & 1 prk kondensoitua maitoa.
täyte: mitä ikinä keksitkään! Meillä tytöt tykkäsi kinuskikastikkeesta & kinderbuenosta ja nyt lähti testiin suklaakastike & vaahtokarkit! 
petollisen hyvää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti