maanantai 22. kesäkuuta 2015

Raskausviikko 32 (viikosta 31+0 viikkoon 31+6)

Tämän viikon alussa sikiö on 29 viikkoa vanha. Se harjoittelee uutterasti nielemistä, ja pissaa puolisen litraa joka päivä. Kuulostaa vähemmän hygieeniseltä, mutta lapsivesi uusiutuu joka kolmas tunti. Kun sikiö nielee lapsivettä, suolisto täyttyy sikiön ensimmäisellä ulosteella, mekoniumilla, jota kutsutaan myös lapsenpihkaksi. Useimmilla ensimmäinen uloste tulee muutaman tunnin kuluttua syntymästä.Sikiö reagoi, jos voimakas valo paistaa ohuemmaksi käyvän kohdunseinämän läpi. Joskus sikiö voi kurkottautua valonlähdettä kohti ja yrittää seurata sitä silmillään. Sikiöllä on nyt usein hikka. Voit tuntea sen pienet, rytmiset liikkeet. Hikka ei ole sikiölle suurikaan vaiva, vaan auttaa keuhkoja valmistautumaan hengitykseen. Kun sikiö nikottelee, pallea puristuu kasaan ja keuhkotilavuus kasvaa. Sikiön hikkaamista seuraavat usein sen hengitysharjoitukset.
Taas on yksiviikko takana, mutta tämä aika tuntuu pysyvän paikallaan. Vasta 31+0 ! Yhdeksän viikkoa laskettuun aikaan ja ajatus siitä että meidän poika tulisi hyvissä ajoin alkaa kadota. Ennemmin tyydyn ajatukseen, että syyskuulle menee! Sinne on vielä tosi pitkä aika tai ainakin siltä tuntuu. Väsymys on palannut meille! Voisin nukkua vuorokauden ympäri eikä sekään riitä. Sen lisäksi nään mitä kummallisimpia unia vauvasta ja vauva arjesta. Viime yönä unohtelin vauvaa mm. hissiin ja kauppaan. Korvikkeena käytin vauvalle kermaa. Ehkä tää on sisäistä kasvatusta, että meille tulee ihan oikeasti vauva.

Kun kerroin haaveilevani vauvan riippukehdosta niin nyt se on meillä! Ja se on aivan ihana. Tosin sen paikka on vielä hakusessa, koska se oli niin valtavan iso ja meidän asunto pieni. Yksi asia taas vähemmän ostoslistalla, joka tuntuu onneksi enää pian kasaantuvan vain pienistä jutuista. Kaikki iso alkaa olla haalittuna. Isoimmat ja välttämättömimmät ostokset on patja pinnasänkyyn ja laitasuoja. Tosin nämäkään ostokset ei ole prioriteetti listalla kohdassa yksi, koska meidän pikku-ukko tulee nukkumaan ensimmäisen tai ensimmäiset kuukaudet äitiyspakkauslaatikossa. Eli mitä listalle jää pakko ostaa vielä on hygieniatuotteita ja kylpyamme. Sen lisäksi turhakkeena, mutta pakollisena on muutamat lelut, kuten mobile sänkyyn ja vaunuihin/kaukaloon jotain katseltavaa. Sen jälkeen olisi melkein enää tavaroiden paikalle asentelua ja pyykinpesua. Oon maailman laiskin alottamaan sen homman, vaikka kuinka ihana olisi tuota minipyykkiä hypistellä. Ehkä mä tästä vielä joku päivä otan ja innostun sekä saan kaikenlaitettua siihen kuntoon, että viimeinen tehtävä on hakea vauva kotiin. :,,)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti