maanantai 29. kesäkuuta 2015

Raskausviikko 33 (viikosta 32+0 viikkoon 32+6)

Tämän viikon alussa sikiö on 30 viikkoa vanha. Sen vartalo ei enää kasva entisellä vauhdilla, mutta aivot kyllä. Kun uusia aivopoimuja muodostuu, pääkallon koko ja päänympärys kasvavat. Hermoyhteyksien lukumäärä aivoissa lisääntyy valtavasti! Hiukset paksuuntuvat ja nyt ovat sekä varpaiden että sormien kynnet valmiit. Untuvakarvoitus peittää yhä pienempää osaa kehosta ja sekä kulmakarvat että silmäripset pidentyvät. Nyt sikiöllä on niin vähän tilaa kohdussa, että sen on koukistettava jalkansa asentoon, jota kutsutaan sikiöasennoksi.Sikiölle muodostuu koko ajan enemmän rasvaa ihon alle ja se alkaa saada vastasyntyneen pullean ulkonäön. 

Eileen oli 55 päivää laskettuun aikaan. Hetken mietin, että se on pieni ikuisuus koska aloitin vahingossa äitiysloman jo perjantaina 26.6(15) varhennettuna! Luulin pääseväni paremmille rahoille, mutta hups! Olin laskenut väärin ja tyhmyydestä sakotetaan nyt. Mutta ihana ajatella näin: olen äitiyslomalla ja pian meille syntyy vauva! Ylihuomenna on heinäkuu ja sen jälkeen voi puhua että ensikuussa perheemme kasvaa. Yritän hirveästi nauttia näistä viimeisistä päivistä ja etenkin nauttia vielä siitä kun on vain minä & tytöt ( ja tietysti tuo mies) ! Malttamattomana kumminkin haluaisin, että nämä päivät kuluisi vähän nopeampaa ja elokuu tulisi vauhdikkaammin! Ne päivät eli puolet kuukaukaudesta, kun tytöt ovat isällään on pitkiä ja tylsiä. Vielä ei kannata aivan aloittaa edes vaatteiden pesua tai pedata sänkyä, koska ne turhaa ehtii keräämään pölyä. Päivät on siis toisinaan erittäin pitkiä ja pitkäveteisiä, koska mulla on liikaa aikaa miettiä asioita. Ihan tyhmää.
Eileen mälläilin taas kun tekemisen puute iski niin vaatetusta vauvalle, joissa kotiudumme sairaalasta sitten. Liikaa ihania housua ja bodeja, joista valita! Tällä hetkellä kotiintulovaatetus näyttää kumminkin tälläiseltä. Vaihtoehtona on myös vihreät bambihousut tai keltaiset voimamieshousut. Kaikki housut on tehnyt ja suunnitellut: Leena Renko. Vaikka on varmaa, ettei pienimies voi muuttua prinsessaksi niin tämä harmaa setti on lähimpänä unisex, jos joku olisi kähveltänyt meidän pippelin. Oikeesti jos niin kävisi sydämeni varmaan itkisi verta ja joutuisin pistämään Petterin mekko ostoksille. Eli sairaalaan lähtee: mursu unirätti, tutti, harmaa olio pipo, valkoinen body, harmaat housut, valko-harmaat sukat, jumpsuit ja peitto. Lisäksi odottelen postissa toukkapussia, jonka pakkaan matkaan mukaan jos käy niin ettei polikliininen synnytys toteudu ja jäämme osastolle nukkumaan alkuun. Muuten aion hyödyntää sairaalan vaatteita, koska enhän halua heti tulla kotiin pyykkäämään kotiuduttuamme! Luulen, että silloin on ihan muut tekemiset mielessä. 
Seuraavaksi pitää jatkaa projektia vauvan oma nurkkaus, joka huutaa tyhjyyttään ja on ihan kesken! Ideoita voi laittaa kommentti boksiin, koska oma pää on tyhjä! Jotain tuolle seinälle pitäisi keksiä, mutta mitä? 




Näihin tunnelmiin mukavia ( ja lämpimiä) kesäkuun viimeisiä päiviä! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti